Kundërspin: Sa popuj pranon VMRO-DPMNE?!

Според меѓународните конвенции за правата на човекот и за правото на изразување и мислење и според многу други прописи и добри меѓународни практики, ваквото соопштение на ВМРО-ДПМНЕ и нивите досегашни практики кон оваа материја,…

Kundërspin: “Marrëveshja e majit” nuk është libër i shenjtë

Најголем проблем за повторната коалиција помеѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ, нема врска со „мајскиот договор“, туку со со спроведувањето на суштината на Договорт од Пржино. Во случајот станува збор за итните реформски приоритети...

GROM me spinime inkurajon Ivanovin për abolime të reja

Пренџов од ГРОМ нема право кога вели дека „образложението на СЈО за тоа зошто се откажува од обвинителниот акт е обична `ефтина манипулација` со аргументи кои наводно само тие ги знаат и никој друг во државата“, а изјавата дека „критизерите…

Kundërspin: Krimi dhe korrupsioni nuk u zhdukën që PSP të konsiderohet e panevojshme

СЈО е стожерот кој треба да обезбеди правна разрешница на кризата, без која нема излез од спиралата што Македонија ја води во регрес и опасност од дезинтеграција. СЈО беше продукт на Пржинскиот договор и констатација во анализата на…

Afrohen zgjedhjet lokale – ndotja nuk do të harrohet e as premtimet parazgjedhore!

Во пресрет на локалните избори, кои практично се на праг, дел од невладините се мобилизираат. Тетовската „Еко Герила“ подготвува кампања. Од невладината за „Порталб“ велат дека таргет ќе бидат локалните власти, односно не само досегашните…

Kundërspin: Ahmeti spinon – Gruevski nuk e ka ekskluzivitetin mbi votuesit maqedonas

Тврдењето на Али Ахмети дека Ниола Груевски е неприкосновен претставник на гласачите Македонци, е погрешно. Дел од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ се десетина партии со етнички преднзак, што говори дека во купот гласови на ВМРО-ДПМНЕ…