Kundërspin: Ose qeveri me VMRO-DPMNE-në, ose fundosje!

Тезата дека никој друг освен партијата на Груевски не смее да помисли да составува Влада , бидејќи во спротивно ќе се соочи со проблеми делува дури застрашувачки. ВМРО-ДПМНЕ нема никакво дискреционо право да се „кити“ со „волјата на…

Në vend të “Titanikut”, Jankullovska me kualifikime për PSP-në

Секогаш кога на Зоран Заев му треба помош...е целосно непоткрепено тврдење, зашто активностите на СЈО се одвиваат во динамика и план што си ги прави самото СЈО, а покрај тоа, СЈО има ограничен рок до мај-јуни годинава да ги ефектуира…

Kundërspin: Ivanov nuk ka ç’të kërkojë, duhet vetëm të jep!

Со двата услова што ги постави Претседателот на РМ, Ѓорге Иванов, за да го додели мандатот на СДСМ за евентуален состав на нова влада, тој де факто го расчистува патот за неофицијален, тивок државен удар, кој треба да заврши со нови избори,…

Përse kriza do të përfundonte vetëm nëse VMRO-DPMNE formon qeverinë?

Недоследно е кога работите после толку години жестока криза повторно не се именуваат јасно и прецизно од страна на ВМРО-ДПМНЕ, како што тоа стои во претпоследниот став од изјавата: „Очигледно некој“(Кој?), „занемарување на волјата на…

Kundërspin: Sa popuj pranon VMRO-DPMNE?!

Според меѓународните конвенции за правата на човекот и за правото на изразување и мислење и според многу други прописи и добри меѓународни практики, ваквото соопштение на ВМРО-ДПМНЕ и нивите досегашни практики кон оваа материја,…

Kundërspin: “Marrëveshja e majit” nuk është libër i shenjtë

Најголем проблем за повторната коалиција помеѓу ВМРО ДПМНЕ и ДУИ, нема врска со „мајскиот договор“, туку со со спроведувањето на суштината на Договорт од Пржино. Во случајот станува збор за итните реформски приоритети...

GROM me spinime inkurajon Ivanovin për abolime të reja

Пренџов од ГРОМ нема право кога вели дека „образложението на СЈО за тоа зошто се откажува од обвинителниот акт е обична `ефтина манипулација` со аргументи кои наводно само тие ги знаат и никој друг во државата“, а изјавата дека „критизерите…

Kundërspin: Krimi dhe korrupsioni nuk u zhdukën që PSP të konsiderohet e panevojshme

СЈО е стожерот кој треба да обезбеди правна разрешница на кризата, без која нема излез од спиралата што Македонија ја води во регрес и опасност од дезинтеграција. СЈО беше продукт на Пржинскиот договор и констатација во анализата на…