Nuk është e njëjtë kush e jep çmimin

Qëndrimi jokritik i individëve, institucioneve dhe organizatave joqeveritare ndaj dhënies së çmimeve të ndryshme që kanë të bëjnë me Federatën Ruse, të cilit i shtohet edhe qasja veçanërisht jo-analitike, madje edhe dezinformuese e mediave…

Sa të varur jemi nga gruri i Rusisë?

Raportimet për bllokimin e kanaleve tregtare të grurit nga Rusia si kundërpërgjigje ndaj sanksioneve të Perëndimit pas luftës në Ukrainë, rritën ankthin e konsumatorëve. Në Shqipëri kjo u reflektua me blerjen e sasive të mëdha të miellit…