Kategori...

Nikolla Gruevski

Gruevski nuk ishte “engjëll” në natën e përgjakshme në Kuvend

Оваа изјава на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во која тој „го осудува насилството и ги повикува надлежните институции да направат истрага и да ги казнат виновниците“, не соодветствува со неговото политичко однесување и со…

VMRO-DPMNE nuk përfaqëson të gjithë “popullin”

Груевски, сè додека не стане премиер или претседател на држава, може да зборува само во името на оние гласови што ги доби на изборите, а тоа се 38,1 отсто од оние што излегле да гласаат, односно од 66,8 отсто од запишаните избирачи

Gruevski në stilin: Shteti është sulmuar, por nuk jua them nga kush!

Груевски не кажува од кого е нападната државата (ако е нападната) и од каде тој како лидер на политичка партија има такви сознанија. Доколку, навистина, располага со такви информации, треба да ѝ соопшти на јавноста кој или кои се тие…

Kundërspin: Edhe VMRO-DPMNE u pajtua që të ndryshohet sistemi i votimit në diasporë

Нефер е и не би требало гласачите да се придобиваат со извртена вистина или со спинови. Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во својот последен говор пред жените во партијата искажа повеќе спинови, а ние издвоивме три почигледни и по…

Fakte kundër Gruevskit – Opozita nuk është bllokuese e reformave ekonomike

Обвинувањето на опозицијата дека преку Собранието се обидува да ги спречи економските реформи и да предизвика опаѓање на економскиот раст вопшто не соодветствува на реалноста и истото може да се протолкува како генерализација за која неможе…

Reformat urgjente prioritet – hera e dytë!

Ish kryeministri Nikolla Gruevski para disa ditësh dha këtë deklaratë: Institucionet shtetërore janë të fokusuara maksimalisht ndaj propozimeve të para që duhet të vinë si paket ditët dhe javët në vijim në pjesën e…

VMRO-DPMNE tregon „trimëri” pas faljes nga presidenti

Доволно е само да се земе списокот за помилување на Иванов објавен во Службен весник и преобјавен во медиумите, и да се забележи дека на тој список се помилувани многу повеќе раководни лица и политичари на ВМРО-ДПМНЕ, отколку што има…