Kategori...

Politikanët

Lista e të gjithë politikanëve deklaratat e të cilëve po analizohen.

Anëtarët e Këshillit për Reforma nuk i kanë parë të gjithë ligjet

Заменик-министерот за правда, Оливер Ристовски, во ТВ дебатата рече дека немало притисоци врз Советот за реформи во правосудството, дека тој само еднаш или два пати претседавал со седниците и конечно, дека сите досега измени на закони, кои…

Tarvari nuk ka të drejtë të thotë “nuk e dija…”

Медиумите и во моментот кога ја слушнаа одлуката да се кандидира за градоначалник на Гостивар, а до завршувањето на изборите да остане и на функцијата министер, оценија дека станува збор за недоследност и за судир на интереси. Сега, откако…

PSP duhet të veprojë me materialet e përgjuara, përpara se t’i shkatërrojë

Не може да се очекува дека СЈО ќе ги уништи овие материјали, бидејќи тие се материјален доказ во оваа и во други судски постапки. Што се однесува, пак до делот на изјавата во која се инсинуира дека материјалите кои ги поседува Специјалното…

Shehtanski kundër Shehtanskit: Mandatet kanë skaduar, por të verifikohet nga gjykata Kushtetuese

Ванчо Шехтански како директор на Државниот инспекторат за локална самоуправа донел одлука дека неговиот орган и тој лично треба да ги стави вон правна сила сите одлуки на советите на општините во Република Македонија, кои се донесени после…

Peshkopi Petar në vend që të dënojë dhunën në Kuvend, mbron dhunuesit!

Изјавата на владиката Петар не е во духот на свештенството и тоа што треба да го проповеда Црквата - љубов, милосрдие и почит меѓу верниците и воопшто меѓу луѓето. Владиката не е тој кој треба да процени дали некој ги прекршил Уставот и…

Jo, dhjetë vitet e fundit Maqedonia nuk e jetoi “rritjen më të madhe ekonomike në historinë e…

Кога станува збор за движењето на една економија, односно за нејзиниот раст или пад, нема повеќе „релевантни индикатори“, тука има само еден. А, тоа е движењето на бруто домашниот производ (БДП) и тоа, пред сè, движењето на БДП на годишно…