Teuta Arifi

Teuta Arifi, ka lindur në Tetovë me 19 tetor të vitit 1969. Ajo është politikane në Maqedoni, profesoreshë universitare, ish deputete dhe kryetarja aktuale e Komunës së Tetovës. JETA PRIVATE Teuta Arifi, ka lindur në…

Zoran Jolevski

Zoran Jolevski është ministër i Mbrojtje së qeverisë së Republikës së Maqedonisë dhe ish ambasador. Zëri i tij dëgjohet në bisedat e përgjuara të cilat i zbardhi LSDM, në kontekstin e negociatave me Greqinë për emrin nën udhëheqësin…

Marko Zvërlevski

JETA PRIVATE Prokurori Publik i Republikës së Maqedonisë Marko Zvërlevski ka lindur me 4 dhjetor të vitit 1960 në Dibër. ARSIMIMI Shkollimin e mesëm dhe fillor e përfundon në Shkup. Ka diplomuar në Fakultetin Juridik…

Sasho Mijallkov

JETA PRIVATE Sasho Mijallkov, politikan maqedonas dhe drejtor i mëparshëm i Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim në Maqedoni, ka lindur në Shkup me 15 shtator të vitit 1965. I martuar me prima balerinën Aleksandra Mijallkova dhe…

Gjorge Ivanov

JETA PRIVATE Presidenti i Republikës së Maqedonisë, Dr. Gjorge Ivanov ka lindur në Vallandovë me 2 maj të vitit 1960, nga babi Aleksandar dhe nëna Teodora. Presidenti Ivanov është i martuar dhe ka një djalë. Në "bombat" e…

Gordana Jankulloska

JETA PRIVATE Grodana Jankulloska ka lindur me 12 tetor të vitit 1976 në Ohër. Ajo u martua me Vllatko Ilievskin,  25 shtator të vitit 2010 pas 15 vitesh. ARSIMIMI Ka diplomuar në Fakultetin Juridik në Universitetin…

Mile Janakieski

JETA PRIVATE Mile Janakieski ka lindur në Prilep, me 18 shtator 1978. I martuar me Sanja Janakieskën dhe babai i tre fëmijëve. Para aferës "Cosmos" ka qenë mik shtëpie me Fijat Canoskin. ARSIMIMI Shkollimin fillor…

Martin Protugjer

JETA PRIVATE Ka lindur me 8 maj të vitit 1979 në Shkup. I martuar. ARSIMIMI Ka kryer studimet post diplomike në fushën e mediumeve dhe komunikimit ndërkombëtarë në Universitetin Evropian Viadrina në Frankfurt, Gjermani…

Viti 2016 – si filloi dhe si mbaroi?

Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë për Financa, deri në fund të tremujorit të tretë ekonomik, borxhi publik në vlerë absolute ka qenë 4,75 miliardë euro ose 50,6% e PBB-së, që është niveli më i lartë i matur deri më tani. Në vitin…

Rikonstruktimi i Kuvendit kushtoi sa dhjetë shkolla dhe kopshte së bashku

Во Конечниот извештај за ревизијата на финансиските извештаи на сметката на основен буџет за 2015 година на Собранието (стр.12), ревизорите, меѓу другото, забележале дека од 2010 година (кога почнала изградбата) до 2015 година, кон…

Kiril Bozhinovski

JETA PRIVATE Kiril Bozhinovski ka lindur me 24 maj të vitit 1980 në Shkup. I martuar me 16 qershor 2012. ARSIMIMI Ka diplomuar në Universitetin e "Shën Kirili dhe Metodij" në studimet politike pranë Fakultetit Juridik…

Zoran Stravreski

JETA PRIVATE Zoran Stavreski ka lindur me 29 nëntor të vitit 1964 në Ohër. I martuar dhe baba i një fëmije. Ai është nun i dasmës së Nikolla dhe Borkica Gruevksi, gjegjësisht nun i martesës së dytë të kryeministrit shumëvjeçar dhe…

Nikolla Gruevski

Nikolla Griuevski, lideri i VMRO DPMNE-së, kryeministër i mëhershëm shumëvjeçarë i qeverisë së Republikës së Maqedonisë JETA PRIVATE Nikolla Gruevski ka lindur në Shkup me 31 gusht të vitit 1970. Babi i tij Tallo vjen prej…

Edhe po të ketë qeveri të re, deri te reforma serioze mund të arrihet vetëm nëpërmjet zgjedhjeve të…

Ако влада формира ВМРО-ДПМНЕ не треба ниту да се очекува некој реформски напор плус, имaјќи го предвид досегашното нивно однесување. Ако СДСМ формира влада, откако ВМРО ДПМНЕ не би успеал во тоа, јавноста може да биде сигурна на влада со…