Është rindërtuar rruga e fëmijëve “Toshe Proeski”

Rruga është e gjerë 7 metra dhe e gjatë 550 metra. Foto: printscreen Komuna Aerodrom

 

Projekt: Ndërtimi i vendkalimit për këmbësor – vazhdimi i rrugicës për fëmijë Toshe Proeski ne mes gjelbërimit publik të lagjes Jane Sandanski dhe rindërtim i rrugës ekzistuese Toshe Proeski në Lisiçen e Re. 

Përshkrim i projekti: Rindërtim dhe ndërtim i rrugicës Toshe Proeski me ndriçim dhe pajisje urbane. (Mjete: 38.000.000 denarë Burimi i financave: Buxheti i Komunës Afati: shtator viti 2013) 

 

ARSYETIM:

Vendkalimi për këmbësor “Toshe Proeski”, është rindërtuar dhe lëshuar në përdorim në shtator të vitit 2013. Ky është një premtim i realizuar i kryetarit të Komunës së Aerodromit Ivica Konevski, të dhënë në programin e tij zgjedhor (2013-2017), Vepra të reja për zhvillim të ri, vepra të reja për një Aerodrom më të mirë! (Punë komunale, faqe 36)

Kryetari i Shkupit dhe Komunës së Aerodromit, koce Trajanovski dhe Ivica Konevski me 18.09.2013 zyrtarisht e lëshuan në përdorim rrugën e rindërtuar për fëmijë në Lisiçen e Re në të cilën mblidhen dhe shoqërohen të ritë nga e gjithë Komuna. Kryetari Koneski atëherë deklaroi:

Me rindërtimin e rrugës për fëmijë “Toshe Proeski”, e cila në më shumë vende është e dëmtuar, qytetarët fituan një vend më të bukur për shëtitje dhe relaksim. (Konevski)

Vendkalimi për këmbësor “Toshe Proeski” është futur mes projekteve të realizuara në llogaridhënien e Konevskit për vitin 2013 (faqe 21), ku, mes tjerash, është shkruar:

Vendkalimi për këmbësor është i gjerë 7 metra dhe i gjatë 550 metra. Rruga e fëmijëve është shtruar me pllaka mermeri dhe pllaka nga graniti, në të cilën janë gdhendur heronjtë prej filmave vizatimor. Rruga është tërësisht e ndriçuar, ndërsa është vendosur edhe pajisje urbane, më saktë ulëse dhe shporta për mbeturina.  

Përkrah rrugës janë mbjell 96 saksia me lule dhe bimë të gjelbërta, të cilat i ka donuar Qyteti i Shkupit, përmes ndërmarrjes publike “Parqe dhe gjelbërim”. 

 

BURIMET:

 

Vlerësuar prej: Olivera Vojnovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit,projektit për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetarëve,i realizuar nga  Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD – The Balkan Trust for Democracy), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, NED-it dhe BTD-së.

Your email address will not be published.