Nxënësit e shkollës fillore komunale “Joakim Kërçovski” ngelën pa sallën e re sportive që u premtua

Shkolla fillore "Joakim Kërçovski" në Kriva Pallankë. Foto: Printskrin

 

Në bazë të asaj shkolla komunale qendrore “Joakim Kërçovski” ka një sallë sportive të vogël, është paraparë që të fillojë ndërtimi i sallës së re e cila do të pozicionohet pas shkollës qendrore “Joakim Kërçovski”. Për realizimin e këtij qëllimi është përgatitur projekti, janë kryer hulumtime gjeo mekanike dhe në periudhën në vijim do të fillojë realizimi. (Burime për financat: buxheti i Republikës së Maqedonisë, afati i realizimit: 2014).

ARSYETIM:

programin zgjedhorë të VMRO-DPMNE-së në zgjedhjet lokale (2013-2017) në Kriva Pallankë, pjesa “Arsimi dhe shkenca”, (faqe. 21) në të cilën kandidat ka qenë tashmë kryetar aktual i komunës Arsenço Aleksovski, një nga projektet e premtuara në të është edhe ndërtimi i sallës sportive shkollore në SHFK “Joakim Kërçovski” me afat të realizimit deri më 2014. Deri më tani ky premtim nuk është realizuar.

Ndërtimi i sallës shkollore sportive në SHFK “Joakim Kërçovski” u shpall edhe në 2012 nga ana e ministrit të atëhershëm të arsimit Pançe Kralev:

Në periudhën e radhës, në komunën e Kriva Pallankës, planifikohet salla sportive në SHFK “Joakim Kërçovski” dhe rekonstruktimin i nyejve sanitare në SHMK “Gjorçe Petrov” dhe SHF “Ilinden”. (deklarata e ish ministrit të Arsimit, Pançe Kralev, 23.12.2012).

Raporti i fundit për punën në komunën e Kriva Pallankës kap periudhën nga Mars 2013- shkurt 2014. Në raportin për këtë periudhë kohore nuk përmenden aktivitete në lidhje me realizimin e projektit për ndërtimin e sallës sportive në SHFK “Joakim Kërçovski”. Në raport e vetmja gjë që përmendet janë vendosja e tribunave të reja të lëvizshme nga alumini, të cilat janë vendosur në oborrin e shkollës dhe janë donacion i një biznesi privat.

Gjatë kërkimeve elektronike të aktiviteteve të kryera në Komunë, ndërsa në lidhje me punimet në infrastrukturë në SHFK “Joakim Kërçovski”, aktivitetet e fundit janë rekonstruktim i shkollës më 2012, gjatë së cilës nëpërmjet IPA programit është kryer zëvendësimi i kulmit dhe zdrukthëtari. Nuk ka informata të tjera në aktivitetet e paraqitura për përmbushjen e premtimit. Gjatë kontrollit të detajuar të programeve vjetore për arsimim në komunë për vitet 2013, 2014, 2015, 2016, po ashtu nuk ka informacione për realizmin e projektit.

Përndryshe, shkolla fillore “Joakim Kërçovski” punon nga vitit 1944, ndërsa sot mbulon 9 shkolla rajonale nëpër fshatrat Duraçka Reka, Stanci, Luke, Ogut, Nerav, Podrzhikonj, Dubrovnica, Uzem dhe Zhidilovo.

Duke pasur parasysh këtë analizë, projekti zgjedhor: ndërtimi i sallave shkollore sportive në SHFK “Joakim Kërçovski”, vlerësohet si i parealizuar. 

BURIME:

 

Vlerësuar nga: Milena Josifovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit,projektit për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetarëve,i realizuar nga  Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD – The Balkan Trust for Democracy), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, NED-it dhe BTD-së.

Your email address will not be published.