VMRO-DPMNE: Zona zhvillimore turistike dhe dhënie e plazheve me koncesion

Rritje e potencialeve duke krijuar zona zhvillimore turistike, por edhe duke caktuar lokacione plotësuese për investuesit e vendit dhe të huaj për zhvillimin e vendeve për rreth liqeneve, për ndërtim të hoteleve dhe objekteve komerciale. Do të vazhdojmë me procedurat për dhënie të plazheve përreth liqeneve me koncesion, me qëllim që të krijohen hapësira të rregulluara për pushim. [Afati: 2012]

Arsyetimi:

Në gusht të vitit 2011 ka filluar projekti nëpërmjet të të cilit ofrohet toka që është në pronësi shtetërore me çmim prej 1 euro për metër katror dhe zvogëlim të taksave komunale për 95% nga vlera fillestare për ndërtimin e hoteleve.

Poashtu, më 6 nëntor 2012, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë e votoi Ligjin për zona zhvilllimore turistike në bregune Liqenit të Ohrit, Prespës dhe Dojranit.

Sipas informatave nga Ministria për transport dhe lidhje, deri tani me koncesion janë dhënë 8 plazhe në Strugë, 18 në Ohër dhe 10 në Dojran. Sipas kësaj, ky pretim vlerësohet si i realizuar. [Аzhurnuar më: 25.01.2013]

Linke:

Vlerësuar nga: Dejan Dimitrievski

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.