VMRO-DPMNE: Model i ri për ndarjen e bursave

Model i ri për ndarjen e bursave për studentë, gjegjësisht ndarjen e bursave të tre llojeve: do të ndahen 200 bursa në vit, në lartësi prej 4000 denarëve në muaj, të tipit А – bursë e ministrit për arsim dhe shkencë për studentët më të talentuar që kanë sukses mesatar mbi 9,00 për shkencat shoqërore, gjegjësisht mbi 8,50 për shkencat teknike dhe mjekësore; 1000 bursa në vit, në lartësi prej 300 denarëve në muaj, të tipit B – bursë për studentët që kanë sukses mesatar mbi 8,50 për shkencat shoqërore, gjegjësisht mbi 8,00 për shkencat teknike dhe mjekësore, dhe 1600 bursa në lartësi prej 2500 denarëve në vit, të tipit C – bursa për studentë nga kategoritë sociale me mesatare të lartë dhe të ardhura të ulëta, si dhe do të ndahen 125 bursa të veçanta në lartësi prej 5500 denarëve në muaj për studentët e informatikës. [Afati: deri në fund të mandatit]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.