VMRO-DPMNE: Derë e hapur për investitorët e huaj

Do të liberalizohet maksimalisht hapja e bizneseve nga të huajt. Çdo i huaj që është i gatshëm të hapë biznes në Maqedoni dhe të paguajë tatime dhe kontribute në buxhetin e Maqedonisë do të marrë leje për punë dhe qëndrim, pa mos u vlerësuar plani i tij i biznesit nga administrata publike e ministrive, ndërsa lejet do t’i vlejnë derisa ai të punojë sipas ligjeve të Maqedonisë. Me këtë do të zvogëlohen procedurat burokratike dhe do të zvogëlohet hapësira për korruptim. Do të fusim edhe masa të reja për liberalizimin e procedures për dhënien e lejeve të punës për të huajt, me qëllim që të ndihmohet rritja ekonomike dhe investimet, si dhe transferi i teknologjive dhe i njohurive. [Afati: mars 2012]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.