BDI:Realizim të dispozitave kushtetutese për shfrytëzim zyrtar të gjuhës shqipe në përbërjen e re legjislative

Bashkimi Demokratik për Integrim do të punojë në dispozitat kushtetuese për shfrytëzim zyrtar të gjuhës shqipe në përbërjen e re legjislative

Arsyetim:

edhe pse Ligji për gjuhët u miratua më 25.07.2008, implementimi i tij nuk është në nivel të duhur. Pakënaqësinë nga implementimi i tij etheksuan ehde vet anëtarët e e qeverisë nga ana e BDI-së. Zëvendës -premieri për implementim të Marëveshjes së Ohrit  Z. Ademi më 12.08.2010 theksoi se ligji nuk иaplikohet në të gjitha institucionet dhe ka ngecje evidente në implementimin e tij.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.