BDI: Reciklimi i mbeturinave

Shfrytëzimi i mbeturinave nëpërmjet reciklimit.

Arsyetimi:

Sipas Raportit të BE-së për vitin 2010, është arritur përparim i caktuar në fushën e menaxhimit të mbeturinave. Është miratuar Ligji për menaxhim me paketimet dhe mbeturinat e paketimeve, ndërsa ka filluar edhe procesi i vendosjes së një sistemi të integruar për menaxhim me mbeturinat në nivel lokal. Në Maqedoni ka disa fabrika për reciklim të plastikës, Damjan Plast në Radovish, Eko-Eras në Veles, Grinteks, Pako-mak. Megjithatë, SHBA-të që në vitin 2005, kanë investuar 1.3 milionë dollarë në përkrahjen për reciklim të shisheve plastike në Republikën e Maqedonisë, dhe të gjitha projektet më të mëdha për reciklim janë investime të huaja!

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.