BDI: afirmimi i mëtejmë i shumicës së Badenterit në sistemin e përgjithshëm gjyqësor

Do të bëjmë përpjekje për afirmimin e mëtejshëm të shumicës së Badenterit në sistemin e përgjithshëm gjyqësor.

Arsyetimi:

Principi i shumicës së Badenterit mund të zbatohet në procedurat teknike dhe administrative, siç është rasti i votimit për anëtarët e Këshillit Gjyqësor, por zbatimi i këtij rregulli në të gjithë sistemin gjyqësor do të thotë shkelje e rëndë e parimeve bazë ligjore. Për shembull votimi për vendimet e gjykatës Supreme nuk mund të bëhet përmes shumicës së Badinterit.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.