Mallçevski: Më 6 mars përfundoi mandati i Gruevskit si kryetar i VMRO-DPMNE-së

  Ish anëtari i spikatur i VMRO-DPMNE-së dhe kryetar i Lidhjes studentore pranë UKM, Samoill Mallçevski thotë se Nikolla Gruevski nuk është më kryetar legjitim i VMRO-DPMNE-së, sepse mandati i tij përfundoi një javë më parë.   Samoill Mallçevski, ish anëtar i VMRO-DPMNE-së në paraqitjen e tij në Alsat. Foto: video klip skrinshot Nikolla Gruevski nuk është kryetar legjitim i VMRO-DPMNE-së. Mandati i tij ka përfunduar më 6 mars –  deklaroi  Samoill në emisionin „Rruga drejt“ në televizionin Alsat-M. Mallçevski…

Аndrej Zhernovski: Ligji është i qartë se gjithmonë duhet të vendoset flamuri shtetëror

Edhe përkundër asaj se ligji është shumë i qartë dhe decid se, përkrah flamurit shqiptar, në vendet publike gjithmonë duhet vendoset edhe flamuri shtetëror edhe atë me dimensione më të mëdha, deri tani, siç thash, nuk ka reagim nga asnjë institucion shtetëror. [Data: 26.11.2012 | Burimi:А1on] Arsyetimi: Në nenin 6 të Ligjit për përdorimin e flamujve të bashkësive në Republikën e Maqedonisë të publikuar në Gazetën Zyrtare të R. të Maqedonisë nr.58 /05 të dates 19.07.2005, thuhet se:  (1) Në…

Nikollçe Acevski: Me paratë nga eksporti i energjisë elektrike mund të ndërtohen shumë kapacitete energjetike

Në gjashtë vitet e fundit për eksport të energjisë elektrike janë dhënë 1,2 miliardë dollarë, para me të cilat mund të ndërtohen shumë kapacitete energjetike. [Data: 01.11.2012 | Burimi:  Televizioni Sitel] Arsyetimi: Sipas të dhënave nga Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë, eksporti i energjisë elektrike për periudhën prej vitit 2006 deri në vitin 2011 është 1 miliardë e 127 milionë dollarë. Nga ana tjetër, ndërtimi i HC Sveta Petka, që është lëshuar në përdorim para disa muajve, kushtoi 75…

Zoran Stavrevski: Rritje prej 93% e investimeve të huaja të drejtpërdrejta

Përfitimet nga koncepti i zonave zhvillimore teknologjike-industriale janë evidente. Investimet e drejtpërdrejta të huaja në vend në formë të përmbledhur, në periudhën prej viti 2007 deri në vitin 2011 janë 1,5 miliardë euro, që paraqet një rritje prej 93% në krahasim me periudhën prej vitit 2003 deri në vitin 2006, dhe është me rëndësi se kjo ndodh në një kohë kur ekonomia botërore po i përjeton momentet e saja më të vështira që nga koha e depresionit të madh. [Data:…

Zoran Jovanovski: Neto rroga mesatare në mars të këtij viti është më e ulët se sa ajo e qershorit të vitit të kaluar

Neto rroga mesatare mujore për krye punëtori që është paguar në mars të këtij viti është më e ulët se sa ajo e qershorit të vitit të kaluar, ndërsa në ndërkohë janë rritur çmimet e të gjithë artikujve kryesorë. [Data: 06.06.2012 | Burimi: TV Sitel] Arsyetim: Sipas informatave nga Enti shtetëror për statistikë, neto rroga mesatare mujore që është paguar për krye punëtori, në mars të vitit 2012 (raporti i fundit), është 21 081 denarë. Në qershor të vitit të…

Nikolla Gruevski: Buxheti për shëndetësi është 7 miliardë më i lartë se sa në kohën e LSDM-së

Dje kishim kritikë se është zvogëluar buxheti për shëndetësinë, por harrojnë të thonë se ai është 7 miliardë denarë më i lartë se sa që ka qenë në kohën e LSDM-së. [Data: 10.05.2012| Burimi: Televizioni Sitel] Arsyetim: Në buxhetin e vitit 2012, për Fondin për shëndetësi janë paraparë 22 625 000 000 denarë. Për të njëjtën linjë, në vitin 2006 (viti i fundit kur ka qenë në pushtet LSDM-ja) janë ndarë 15 878 000 000 denarë. Dallimi është pak më…

Nikolla Gruevski: Maqedonia është vend me shkallë të ulët të borxhit

Pançe Kralev: Bursa për magjistratura në gjuhën angleze në SHBA