VMRO-DPMNE: Vaksinim kundër virusit HPV

Nga shtatori 2008 do të fillojë vaksinimi falas i të gjitha vajzave kundër virusit HPV, i cili është shkaktar i shterpësisë dhe i kancerit të mitrës. Prej vitit 2011, përveç asaj se do të jetë falas, ky vaksinim do të jetë edhe i obligueshëm.

Arsyetim:

Ky vaksinim fillimisht është bërë falas e pastaj në mënyrë të obligueshme. Konfirmim për këtë informatë morëm nga Qendra për shëndet publik.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.