VMRO-DPMNE: Strategji për zvogëlimin e kariesit

Implementim i strategjisë për zvogëlimin e përqindjes së kariesit në Maqedoni nëpërmjet fluorimit të qumështit dhe të ujit për pije në komunar me përqindje më të lartë ta kariesit te fëmijët, do të rezultojë me përmirësimin e konsiderueshëm të shëndetit oral;

Arsyetim:

Është paralajmëruar fillimi, mirëpo për shkak të mosdijes së sasisë që është e mjaftueshme për fluorim të ujit që të arrihet qëllimi i dëshiruar, kjo nuk është realizuar. Sa i përket fluorimit të qumështit në një pjesë të çerdheve nëpër Maqedoni, kjo filloi prej 15 tetorit 2009.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.