VMRO-DPMNE: Rritje e pragut maksimal për konteste gjyqësore me vlerë të vogël

Në përputhje me ligjin për procedurë kontestimore gjatë zgjidhjes së kontesteve me vlerë të vogël zbatohen procedura më të thjeshta gjyqësore, në ç’mënyrë do të zvogëlohet në mënyrë të konsiderueshme harxhimet dhe koha për zgjidhjen e këytre lëndëve. Prandaj, rritja e pragut maksimal të kontesteve me vlerë të vogël do të kontribuojë për zgjidhje më të shpejtë të numrit të përgjithshëm të lëndëve gjyqësore. Afati: dhjetor 2008.

Arsyetim:

Me ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit për procedurë kontestimore, pragu maksimal për konteste gjyqësore me vlerë të vogël është rritur prej 60.000 në 180.000 denarë.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.