VMRO-DPMNE: Regjistër i personave të ndëshkuar për keqpërdorim të fëmijëve

Do të krijojmë regjistër të personave të ndëshkuar për keqpërdorim seksual të fëmijëve, në ç’mënyrë qytetarët do të kenë mundësi të informohen për ekzistimin e personave në fqinjësinë e tyre të cilët kanë qenë të ndëshkuar për këtë lloj kriminaliteti. [Afati: 2012]

Arsyetim:

Propozim-ligji, me të cilin në afat prej tre muajsh duhet të formohet regjistri i këtillë, tashmë është në procedure kuvendore. [Аzhurnuar më: 27.10.2011]

Ligji për regjistrin e veçantë për personat e ndëshkuar për pedofili është miratuar më 22.01.2012. Sipas tij, organet kompetente kanë 3 muaj për ta përgatitur regjistrin. [Аzhurnuar më: 13.04.2012]

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.