VMRO-DPMNE: Projekti për institucionalizimin e llogarive nacionale shëndetësore

Që të përmirësohet evidenca dhe që të merren të dhëna relevante për haxhimin e të gjitha mjeteve edhe në sektorin shëndetësor publik edhe privat, do të përgatitet Projekt për institucionalizimin e llogarive nacionale shëndetësore, nëpërmjet sistemit informatik që do t’i mbledhë të gjitha informatat se si harxhohen paratë e shëndetësisë, për çka dhe kush paguan për to. Hulumtimi i harxhimeve për shëndetësi i amvisërive dhe aktivitetet financiare të institucioneve shëndetësore dhe i farmacive do të jape një bazë reale për llogaridhënie transparente të çdo denari të harxhuar në shëndetësi. [Afati: 2013]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.