VMRO-DPMNE: Përshkrim të qartë të përgjegjësive mes autoriteteve qendrore dhe komunale

Përshkrim të qartë të përgjegjësive mes autoriteteve qendrore dhe komunale dhe përcaktimin e nevojave për shpenzime;

Arsyetimi:

Sipas Programit për zbatimin e procesit të decentralizimit 2008-2010, të rishikuar në 2009 (faqe 9 dhe 10), janë miratuar një numër i ligjeve, rregulloreve dhe dokumenteve strategjike që qeverisin transferimin e përgjegjësive nga autoritetet qendrore në ato komunale, që rrjedhin nga Neni 22 i Ligjit për vetëqeverisje lokale, me çka arrihet afërsi me me procesin e përcaktimit të përgjegjësive mes autoriteteve qendrore dhe lokale.

Linqet:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.