VMRO-DPMNE: Përkthim i librave dhe librave shkollorë

Përfundimi i projektit për përkthimin e mbi 500 librave shlencorë dhe shkollorë, prej të cilave mësohet në lëndë të ndryshme studimore në 10 universitet e ranguara më mirë në SHBA dhe në Evropë. Veprat e përkthyera bashkëkohore, përveç administratës, do t’i shfrytëzojnë edhe të gjitha universitetet e Maqedonisë. Studentët para vetes do t’i kenë veprat kulmore shkencore, sipas të cilave mësojnë kolegët e tyre në Harvard, Boston, Columbia University, London School of Economics, Cambridge, Oxford etj. Afati i përfundimit të këtij projekti: maj 2009.

Arsyetim:

Edhe pse afati për përfundimin e projekti ishta maji i vitit 2009, në fund të vitit 2009 ishin publikuar vetëm 165 nga 500 librat që janë pjesë e kësaj faze. Informata e fundit për përkthimin e librave shkencorë dhe librave shkollorë është se deri tani janë përkthyer 425 libra.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.