VMRO-DPMNE: Përkrahje për prodhimin e drithërave

Gruri dhe drithërat e djera: përkrahje direkte në afat të shkurtër për të gjithë prodhuesit, me masa për rritje të të korrave në rajone me përparësi komparative për prodhimin e drithërave dhe masa për prodhimtari alternative në rajonet me të korra dhe kualitet shumë të ulët në krahasim me grurin e importuar.

Arsyetim:

Stimulimi për këto kultura të drithit është 100 euro për një hektar. Kjo do të mundësojë që buqjit të mbulojnë një pjesë të konsiderueshme të harxhimeve për prodhim dhe të kenë të holla për kryerjen e të gjitha masave agroteknike, me ç’rast do të fitohen të korra mesatarisht më të larta. Kjo masë këtë vit zbatohet për të gjithë prodhuesit e kulturave të drithit me hapësirë minimale prej një hektari e më tepër.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.