VMRO-DPMNE: Ndryshime në të drejtën penale

Do të sjellim Ligj të ri për procedurë penale dhe ndryshime dhe plotësime në Kodin penal. Në fushëne të drejtës penale do të mundësojmë bartje të hetimit nga të qenit kompetencë e gjykatësve hetues në kompetencë të Prokurorisë publike.

Arsyetim:

Është sjellë Ligji për procedurë penale, i cili ka hyrë në fuqi më 26.11.2010 (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5060), ndryshime dhe plotësim të Kodit penal më 04.11.2008, 14.09.2009 dhe 13.04.2011 (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=233). Në ligjin për procedurë penale qëndron se prokurori publik udhëheq me procedurën paraahetimore, në ç’mënyrë bartet hetimi në kompetencë të tij (nenet 39-45 të ligjit për procedurë penale http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5060).

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.