VMRO-DPMNE: Ndërtimi i rrugës rajonale prej Kërçove deri në Dibër nëpërmjet Izvorit

Me ndërtimin dhe rekonstruimin e rrugës rajonale prej Urës së Boshkut deri në Izvor, që është me gjatësi prej rreth 30 kilometrave, do të mundësohet lidhje e re ndërmjet Dibrës dhe Kërçovës, me ç’rast distance do të zvogëlohet prej 117 kilometrave në 53 kilometrave. Do të përmirësohet dhe do të lehtësohet komunikimi i një numri të madh të vendbanimeve të Maqedonisë Perëndimore si: Dushogubica,, Klenoeci, Ivanishta, Ehloveci, Laku i Jamës, Gari, Lazaropoleja, Оsoji, Tresonçeja, Selca, Rosoki, Sushica dhe Mogorçeja me Maqedoninë qendrore, Makedonski Brod, në drejtim të Krushevës, por edhe në drejtim të Ohrit dhe të Strugës. Është duke u bërë përgatitja e dokumentacionit të projektit. Ndërtimi i rrugës parasheh 2 korsi me gjerësi prej nga 3 metra. Vlera e projektit vlerësohet të jetë 20 milionë euro. Mjetet planifikohet të sigurohen me hua nga institucionet financiare ndërkombëtare dhe me kofinancim nga Buxheti i Republikës së Maqedonisë. [Afati: 2012-2014]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.