VMRO-DPMNE: Mosregjistrimi i lëndëve nëse nuk paguhet taksa gjyqësore

Lëndët për të cilat pala nuk ka paguar taksë gjyqësore nuk od të mund të regjistrohen në gjyq. Në fakt, afati për proçedim të lëndëve gjyqësore fillon prej momentit të regjistrimit të tyre në gjyq. Shumë shpesh taksat nuk paguhen deri në 90 ditë, që kontribuon për rritje të periudhës së përgjithshme për proçedim të lëndëve gjyqësore. Për persona që nuk kanë mjete t’i paguajnë taksat gjyqësore, gjyqi e përcakton statusin e tyre material dhe duke e zbatuar institutin, e drejta e të varfërve, në përputhje me ligjin, i liron nga pagesa e taksave. Afati: nëntor 2008.

Arsyetim:

Më 22.09.2009 hyri nl fuqi Ligji i ri për taksa gjyqësore.

Linke

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.