VMRO-DPMNE: Mbrojtja e liqeneve natyrore dhe maleve në R. të Maqedonisë

Do të bëjmë revalorizim të vlerave të Liqenit të Ohrit në interes së mbrojtjes së tij më të madhe, do të përcaktojmë status të vendit të Ramsarit për Liqenin e Dojranit, shkallë të mbrojtjes për malin Jabllanica dhe mundësi për ta futur rajonin e Mariovës me shkallë të mbrojtjes  Afati: 2010.

Arsyetim:

Në pjesën për revalorizim të vlerave të Liqenit të Ohrit, është sjellë vendim për për përgatitje të studimit për revalorizim më 03.11.2009, mirëpo nuk ka informata zyrtare se a është zbatuar kjo në praktikë.

Premtimi për përcaktim të statusit të vendit të Ramsarit për Liqenin e Dojranit është përmbushur, ndërsa për pjesën që ka të bëjë me mbrojtjen e malit të Jabllanicës dhe mundësinë për futje të rajonit të Mariovës në shkallë të mbrojtjes nuk ka informata zyrtare.

Linke:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.