VMRO-DPMNE: Komiteti për falimentim

Qëllimi i falimentimit nuk është agoni disavjeçare dhe vjedhje e firmave, siç ishte rasti me shumë firma në Republikën e Maqedonisë gjatë 15 vieteve të kaluara, por restartim i tyre nëpërmjet riorganizimit dhe gjetjes së investitorëve strategjikë. Për restartim të pjesës më të madhe të firmave që kanë falimentuar, do të formojmë komitet për restartim të casino firmave të falimentuara, ku do të marrin pjesë ekspertë juridikë dhe ekonomikë. Komiteti do të punojë për zgjidhjen më të shpejtë dhe më efikase të rasteve individuale që zgjasin me vite, që do të mundësojë edhe kthim të punëtorëve në vendet e punës. Njëkohësisht, do të zhvillojmë edukim të vazhdueshëm të gjykatësve për falimentim dhe drejtuesve të firmave falimentuese. Afati: menjëherë.

Arsyetim:

Është formuar komiteti i lartëpërmendur për falimentim.

Linke:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.