VMRO-DPMNE: Harmonizimi i ligjeve në fushën e të drejtës penale dhe ligjet organizative

Do t’i harmonizojmë të gjitha ligjet në fushën e të drejtës penale dhe ligjet organizative (ligji për policinë, ligji për prokurorinë publike, ligji për pengim të korruptimit, ligji për pengimin e larjes së parave, ligji për përcjellje të komunikimeve, ligji për konfliktin e interesave dhe ligje të tjera nga kjo fushë). Afati: gjatë viteve 2008 dhe 2009;

Arsyetim:

Janë miratuar: plotësimi i ligjit për policinë (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=699), ndryshimi i ligjit për prokurorinë publike (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=777), ndryshimi dhe plotësimi i ligjit për pengim të korruptimit  (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=81), ndryshime dhe plotësime të ligjit për pengim të larjes së parav dhe të ardhurave të tjera nga veprat e dënueshme dhe finacimi i terrorizmit (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=868), ndryshimi dhe plotësimi i tekstit të përmirësuar të ligjit për përcjellje të komunikimeve (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=702), ndryshimi dhe plotësimi i tekstit të përmirësuar të ligjit për pengim të konfliktit të interesave (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=726).

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.