VMRO-DPMNE: Hapja e fakulteteve të reja

Do ta afrojmë arsimin e lartë te të gjithë qytetarët duke hapur fakultete të reja në universitetet ekzistuese shtetërore, në disa qytete edhe atë: Shtip, Probishtip, Gjevgjeli, Vinicë, Veles, Kërçovë, Radovish, Shkup, Tetovë, si dhe fakultete të disperzuara në Kavadar, Strugë dhe të tjera. Në këtë mënyrë do të mundësojmë zvogëlim të harxhimeve për studim dhe rritje të shkallës së qasshmërisë të arsimit të lartë. Planifikojmë të hapim studime të disperzuara në Fakultetin e Bujqësisë në Resnjë dhe në Fakultetin Ekonomik në Strugë në kuadër të universitetit të Manastirit.

Arsyetim:

Studime të disperzuara që janë paraparë me programin janë hapur në të gjitha qytetet e lartëpërmendura me përjashtim të Gjevgjelisë.

Linke:

 

 

http://www.veles.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=412:—-&catid=17

http://fakulteti.mk/vou/Drzavni/Unite/pmft/dsikic.aspx

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.