VMRO-DPMNE: Futja e kuotës shtetërore për studime të ciklit II dhe III

Për programet studimore pasdiplomike të studimeve të ciklit II dhe III, gjegjësisht studimet e magjistraturës dhe të doktoraturës, të cilat janë me rëndësi të veçantë për përparimin social dhe ekonomik të vendit, si dhe për të siguruar ripërtrirje të vazhdueshme të kuadrit shkencor dhe arsimor në Republikën e Maqedonisë, do të sigurohet edhe kuotë shtetërore, para së gjithash për studentët e talentuar. Me këtë masë, do të tentojmë që t’i ruajmë studentët më kualitativë të çdo gjenerate që të mos dalin jashtë vendit. Kjo në fakt paraqet investim në kapitalin njerëzor – shkencëtarët e rinj të cilët duhet të bëhen bartës të mendimit shkencor në Republikën e Maqedonisë. Bartës: Ministria për arsim dhe shkencë në bashkëpunim me institucione publike të arsimti të lartë. [Afati: shtator 2012]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.