VMRO-DPMNE: E drejta për pushim të lindjes për të gjithë nënat e papunësuara

Sigurimi i të drejtës për pushim të lindjes për të gjitha nënat që nuk janë të punësuara për kohën e mungesës së përcaktuar me ligj për shkak të shtatzënësisë, lindjes dhe amësisë, ku ndihma financiare do të jetë së paku 30% të pagës mesatare në Maqedoni, në ato komuna ku shkalla e pjellshmërisë është më e ulët se 2,1 fëmijë të lindur të gjallë nga një grua.

Arsyetimi:

Në strategjinë për zhvillim demografik të R. Maqedonisë nga 2008-2015, faqe 37, përmendet ky projekt. Informatat tregojnë edhe pse një vit kjo e drejtë është ofruar, e njëjta u hoq për fëmijën e dytë dhe të katër.

Linqet:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.