VMRO-DPMNE: Departamenti për parandalim

Në kontinuitet do të zhvillohen aktivitete për qëndrueshmëri të grupeve qytetare këshilluese, si dhe formimin e grupeve të reja këshilluese.Gjer në vitin 2008 në sektoret për punë të brendshme do të fuknsionojë formë e re organizimi: Departamenti për parandalim; Në bashkëpunim  me njësitet e qeverisjes lokale në nivel lokal do të vazhdojë formimi i këshillave lokale për parandalim;Në nivel qendror do të themlohet Këshill shtetëror për parandalim.

Arsyetim:

Ekzistojnë numër i madh raportesh se në sektoret për punë të brendshme funksionojnë Departamente për parandalim, në nivel qendror është formuar Këshill Shtetëror për parandalim nga kundërvajtjet e të miturve (http://www.vlada.mk/?q=node/4559), në nivel lokal janë formuar këshille për parandalim (http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6591&mid=965&tabId=192&tabindex=0).

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.