VMRO-DPMNE: Bashkim i tokave bujqësore

Do t’i bashkojmë tokat bujqësore nëpërmjet këmbimit të parcelave private dhe procedurave të tjera të dëshmuara nga politikat e BE-së. Deri në fund të vitit 2011 do të miratojmë strategji nacionale për bashkim të tokave bujqësore, e cila do të ketë edhe plan askional me masa për realizimin e saj. Me implementimin e aktiviteteve konkrete që do të përfshijnë përkrahje teknike dhe financiare nga shteti për procedura e këmbimit, si dhe do të fillojmë një fushatë për promovimin e procesit që në vitin 2012. [Afati: dhjetor 2011 – 2014]

Arsyetim:

Edhe pse afati për përgatitjen e strategjisë nacionale për bashkimin e tokave bujqësore ishte viti 2011, megjithatë, po vonohet përgatitja e kësaj strategjie. Sipas informatave nga 1 marsi 2012, përgatitja e strategjisë nacioanle për bashkimin e tokave bujqësore është në fazë përfundimtare. Poashtu ka paralajmërime se së shpejti do të fillojë edhe fushata për promovimin e këtij procesi. [Аzhurnuar më: 15.05.2012]

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.