Faktoje: Qeveria e Ramës nuk ka filluar me ndërtimin e sallës sportive në Vlorë

 

Shërbimi shqiptar për verifikimin e fakteve “Faktoje” me 20.01.2020 lëshoi video material me verifikimin e premtimit për ndërtimin e sallës sportive në Vlorë, dhënë në nga kryeministri shqiptar Edi Rama. 

“Faktoje” në këtë video material konstatoi se nuk ka aktivitete për ndërtimin e kësaj salle sportive. Më saktë, premtimi i Ramës është dhënë para tre vitesh (2017), me afat për ndërtimin e objektit deri në vitin 2021. Sipas Faktoje, kjo sallë vështirë se mund të ndërtohet vetëm për një vit, aq sa edhe mbetet për skadim të afatit për realizim dhënë në premtimin e Ramës.

video material është dhënë deklaratat e kryeminsitrit shqiptar pikërisht në Vlorë, po ashtu, janë treguar edhe fotografitë e gjendjes së keqe të objektit. Me këtë arsyetim Faktoje premtimin e Ramaës e vlerëson si të parealizuar. 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

>Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë të politikanëve dhe partive politike përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy). .

Your email address will not be published.