BDI: Gjetja e zgjidhjes stabile dhe institucionale për familjet dhe anëtarët e UÇK-së gjatë konfliktit të vitit 2001

BDI-ja do të angazhohet për gjetje të një zgjidhjeje stabile dhe institucionale për familjet dhe anëtarët e UÇK-së gjatë konfliktit të vitit 2001. Arsyetimi:
Udhëheqësit e BDI-së shpesh kanë deklaruar se punojnë me partnerin e koalicionit në zgjidhjen e statusit të luftëtarëve të UÇK-së, mirëpo pas refuzimit nga ana e VMRO_së (stenogram i mbledhjes së 77 – pyetje e deputetes Violeta Tasheva Qasur më : 24.05.2011]), BDI-ja premtoi zgjidhjen e kësaj pyetjeje në bazë të legjislativës aktuale [Qasur më:24.05.2011 ], mirëpo deri më tani nuk është marrë asnjë vendim në atë drejtim. Në ndërkohë deputet Zimberi dhe Rexhepi në prill 2001 propozuan ligj për zgjidhjen e kësaj problematike, i cili u refuzua nga shumica në Parlament.

Linqet:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.