VMRO-DPMNE: Peshkim në Liqenin e Dojranit

Me anë të ndryshimit të Ligjit pët peshkim dhe akuakulturë do të mundësohet koncesioni për ta dhënë në shfrytëzim Liqenin e Dojranit në mënyrë specifike, në pajtim me metodat shekullore tradicionale të peshkimit në mandra dhe me kormoranë, që është ruajtur edhe në një vend tjetër në planet, e poashtu koncesioni do t’u jepet edhe një numri më të madhe koncesionerësh. Përveç rritjes së ofertës turistike të Dojranit dhe prezantimit më të madh të vlerave tona tradicionale, kjo risi duhet të ofrojë mundësi edhe për anagzhim të mbi 10 subjekteve juridike me nga disa të punësuar. [Afati: tetor 2011]

Arsyetim:

Deri më 31.10.2011, nuk janë miratuar ndryshimet në Ligjin për peshkim dhe akuakulturë, me të cilat do të mundësohej koncesioni për dhënien për shfrytëzim të Liqenit të Dojranit në mënyrë specifike, në pajtim me metodat shekullore tradicionale të peshkimit në mandra dhe me kormoranë.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.