VMRO-DPMNE: Përkrahje për ngritje të fidanishteve të reja

Pemë dhe perime: përkrahje për ngritje të fidanishteve të reja për pemë profitabile, për të cilat ekziston kërkesë në tregjet e huaja. Përkrahje për futje në përdorim të materialit të certifikuar të farave dhe të fidaneve, menaxhim i përmirësuar bujqësor, futja në përdorim e standardeve të tregut për kualitet të pemëve dhe të perimeve të freskëta.
Përmirësim i lidhjeve të tregut me industrinë përpunuese duek i respektuar marrëveshje për blerje të produkteve. Pjesëmarrje në investime në infrastrukturë për ftohës dhe qendra për sortim dhe paketim.

Arsyetim:

Sipas deklaratave të bujqve të cilët i kanë shfrytëzuar këto mundësi kemi konfirmim se shteti merr pjesë me 65% në investimin për ftohës, si dhe ka konfirmim për përkrahje për ngritje të fidanishteve të reja.

Sa i përket përkrahjes për futje në përdorim të materialit të certifikuar të farave dhe të fidaneve, kjo akoma nuk është realizuar.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.