VMRO-DPMNE: Analizë e punës së gjykatësve

Do të analizohet gjatësia mesatare e proçedimit të lëndëve gjyqësore për çdo gjykatës veç e veç, si dhe numri i shtyrjeve të rasteve sipas lëndëve që i ka bërë gjykatësi dhe mesatarja e shtyrjeve për çdo gjykatës. Do të ndiqen në mënyrë më precize performancat dhe puna e çdo gjykatësi dhe do të bëhet rangimi i gjykatësve sipas suksesit të tyre. Afati: dhjetor 2008.

Arsyetim:

Analiza si projekt është bërë dhe këtë e konfirmon edhe LSDM-ja, mirëpo puna e gjykatësve është nën presion të madh të pushtetit ekzekutiv, e këtë e tregon edhe raporti i OSBE-së nga dhjetori i vitit 2009 për pavarësinë e gjyqësisë. Sipas hulumtimit, madje 43 përqind e gjykatësve kanë thënë se nga jashtë u përzihen në punë, edhe atë më së shumti nga pushteti ekzekutiv dhe nga partitë.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.