Browsing Tag

hubmk

Hamasi nuk u krijua nga CIA apo Mossad

Hamasi u formua në Gaza në vitin 1987 nga Imam Sheikh Ahmed Jassin dhe ndihmësi i tij Abdul Aziz al-Rantisi, menjëherë pas kryengritjes kundër pushtimit izraelit të territoreve palestineze. Lëvizja filloi si një grup i Vëllazërisë Myslimane…