„Таbela“ – I dyshuar drejtori i SHF “Rexho Ruzhit Zajazi”

Marrëveshja për shkollën në fshatin Strogovishte është nënshkruar pa prokurim publik. Foto: Meta

 

Nga dëshmitë del dyshim që i dyshuari me 28.06.2006 në Kërçovë, si person zyrtar e ka shfrytëzuar pozitën zyrtare drejtor shkolle dhe ka mundësuar përfitim nga një person juridik

 

Me 23.03.2017 Prokuroria Speciale Publike në pres-konferencë deklaroi që hap hetim të ri me emrin kodues “Tabela” në të cilën për keqpërdorim të pozitës zyrtare dhe autorizimit i dyshuar është drejtori  i shkollës fillore “Rexho Ruzhit Zajazi” në fshatin Zajaz në vitin 2006

Prokurorja Fatime Fetai deklaroi që ky hetim ka të bëj me

vepër penale- Keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe autorizimit nga neni 353 paragrafi 5 paragrafi 1 nga Kodi Penal, ndërsa ekziston dyshimi që vepra është kryer nga drejtori i shkollës fillore “Rezho Rushit Zajazi” f. Zajaz, Komuna Zajaz.

Në fakt, nga dëshmitë del që ka bazë për dyshim që i dyshuari  me 28.06.2006 në Kërçovë, si person zyrtar- drejtor në shkollën e lartpërmendur e ka shfrytëzuar pozitën e tij zyrtare dhe ka mundësuar shfrytëzim pronësor nga një person juridik.

 Ekziston bazë për dyshim që pa mos u ndërmarrë procedurat për prokurim publik dhe në kundërshtim me udhëzimet e dhëna me vendimin e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, i dyshuari me qëllim personin juridik BAUPROF DOOEL Kërçovë i ka mundësuar përfitim pronësor, me marrëveshje për ndërtim të objektit shkollor në fshatin Strogomishte e Epërme, Komuna e Kërçovës, me vlerë prej 12.346.390 denarë ose 200.000 euro.

Të gjithë pres-konferencën mund ta shihni këtu, а ndërsa raportet e mediumeve të lidhura me këtë ngjarje mund ti lexoni këtu.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.