Lista e qytetarëve që morën 6,000 denarë nga Qeveria do të jetë në dispozicion nga java e ardhme

Foto: Wikipedia

Lista e emrave të qytetarëve që do të marrin 6,000 denarë ndihmë qeveritare nuk është ende gati, dhe kur të kompletohet plotësisht dhe t’i dorëzohet Qeverisë, do të ketë një njoftim zyrtar. Vetëm atëherë qytetarët do të jenë në gjendje të kontrollojnë nëse janë në listë

 

Një postim në Facebook  u thotë lexuesve se ata mund të kontrollojnë nëse janë në listën e atyre që kanë marrë ndihmë nga qeveria nga grupi i katërt i masave, megjithëse lista nuk është gati ende. Postimi në momentin e rishikimit tonë ka rreth 640 ndërveprime (komente, reagime dhe shpërndarje), dhe nga komentet më poshtë mund të shihet se lexuesit janë revoltuar nga lajmet e rreme.

Gjegjësisht, postimi përcjell një artikull të titulluar ” Kontrolloni nëse jeni ndër ata që morën ndihmë nga Qeveria nga grupi i katërt i masave”. 

Në seancën e djeshme, Qeveria vendosi për grupin e katërt të masave, të cilat ofrojnë ndihmë për qytetarët. Lista u botua gjithashtu, dhe ju mund të kontrolloni nëse keni marrë ndihmë nga Qeveria nga grupi i fundit i masave në VEGËZËN vijues. E vetmja gjë që duhet të bësh është të shënosh numrin tënd të letërnjoftimit për të zbuluar nëse je i mbuluar nga masa e fundit, thotë artikulli.

Është e vërtetë që qeveria ka publikuar një listë të atyre që do të jenë në gjendje të përdorin ndihmën, por vendosja e kësaj liste në kontekstin e një liste ku mund të kontrolloni nëse jeni të mbuluar nga masa është një artikulim i gabuar. Lista e personave që do të marrin 6,000 denarë ndihmë nga qeveria nuk është ende gati, kështu që qytetarët nuk mund të fusin numrin e tyre të identitetit për të kontrolluar nëse janë në listë. Kur shkoni në faqen kupuvamdomasno.gov.mk dhe kur futni numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, kjo tregon se të dhënat ende po azhurnohen.

Drejtoresha e Zyrës së të Hyrave Publike (DHP) Sanja Lukarevska, më 14.12.2020, mbajti një konferencë për shtyp në të cilën, duke iu përgjigjur një pyetjeje të një gazetari, tregoi se listat janë ende duke u azhurnuar dhe se ata do ta përfundojnë atë detyrim deri në fund të javës, kur ata do t’i dorëzojnë listat deri te Sekretariati i Përgjithshëm i Qeverisë.

Bëhet fjalë për më shumë grupe të përdoruesve dhe më shumë grupe të dhënash që duhet të jenë të sakta, dhe të dhënat e pasakta kthehen për plotësim, tha Lukarevska.

Ajo theksoi se kur listat të jenë gati, ato do të dorëzohen në Qeveri, e cila më pas do të informojë qytetarët se mund të kontrollojnë nëse janë në listë. Deklaratën e Lukarevskës mund ta dëgjoni nga ora 14:45.

Qeveria doli me ​​një deklaratë më 15.12.2020 duke thënë se ” rreth 300,000 qytetarë të cilët do të marrin 6,000 denarë, mund t’i përdorin ato pas afatit të datës 25 Dhjetor, 2020. ”

Në të njëjtën deklaratë thuhet qartë:

Deri në fund të javës, faqja kupuvamdomasno.gov.mk pritet të azhurnohet në mënyrë që qytetarët të mund të kontrollojnë nëse janë në listë duke shënuar numrin e tyre të letërnjoftimit.

Sipas kësaj, mund të konkludohet se postimi që ne po analizojmë është pjesërisht i pavërtetë, d.m.th është e vërtetë që është publikuar lista e kategorive të qytetarëve që do të mbulohen nga grupi i katërt i pakos ekonomike të qeverisë, është e vërtetë që Qeveria vendosi për grupin e katërt të masave, por lista e emrave të qytetarëve nuk është ende gati, dhe siç theksoi Lukarevska, kur të jetë gati dhe t’i dorëzohet Qeverisë, do të ketë një njoftim zyrtar nga Qeveria. Atëherë qytetarët do të jenë në gjendje të kontrollojnë nëse janë në listë. Por kështu siç është publikuar, ajo i çorienton lexuesit.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.