Iniciativa qytetare “Jo në emrin tonë” kërkoi të mos ndryshohet Kodi Penal me procedurë të shkurtuar

 

I nderuar Kryetar i Kuvendit 

Të nderuar propozues të Draftit për Ligjin për ndryshim dhe plotësim të Kodi Penal me procedurë të shkurtuar, 

Të nderuar deputetë, 

Ne, organizatat e poshtë shënuara, kërkojmë që menjëherë nga rendi i ditës të hiqni Propozimin e ligjit për ndryshim dhe plotësim të Kodit Penal, me procedurë të shkurtër, të propouzar nga deputetët Artan Grubi, Snezhana Kaleska Vançeva, Sonja Mirakovska, Lidija Tasevska, Vesel Memedi dhe Rexhep Memedi.

Insistojmë në tërheqjen e propozimit, për shkak të ndryshimit të neneve në Kodin Penal, me të cilët do të mundësohet që lëndë që u udhëheq PSP të ju caktohen dënime më të ulëta ose veprat të vjetërsohen dhe me këtë të mos mbahet përgjegjësi për krimet.

Është e papranueshme që të ndryshojë Kodi Penal dhe çdo ligj që t’i iket drejtësisë dhe të vazhdojë robërimi i shtetit nga partitë politike. Në këtë mënyrë amnistohet krimi dhe korrupsionit, dhe vazhdon mosndëshkimi.

 

Fondacioni Shoqëria e Hapur – Maqedoni

Fondacioni për internet dhe shoqëri Metamorphosis

OJQ Infoqendra

Qendra për strategji evropiane Eurotink

Forum – CSID

Koalicionit “Të gjithë për gjykim të drejtë”

Instituti për demokrati “Soceitas Civitas” Shkup

Këshilli i Helsinkut për të drejtat e njeriut në Republikën e Maqedonisë

Shoqata maqedonase e juristëve të rinj

Agora Qendra për promovimin e vlerave qytetare Shkup

CIVIL – Qendra për liri

Koalicioni MARGINI

Qendra për art bashkëkohorë

Institutit për politikë evropiane – Shkup

Instituti për të drejtat e njeriut

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.