Është rikonstruktuar rruga “Bllagoja Stefkovski” deri te kinemaja në “Maxhari”

Foto: skopje.gov.mk

Rindërtimi i rrugës ” Blagoja Stefkovski 

 [Burimi:Ueb-faqja zyrtare e Qytetit të Shkupit; Data: Prill 2020]

 

ARSYETIM:

Kryetari i Shkupit,  Petre Shilegov, disa muaj më parë në një konferencë për shtyp, duke njoftuar një ofensivë ndërtuese në rrugët e qytetit, ndër të tjera, premtoi rindërtimin e rrugës “Blagoja Stefkovski” në vendbanimin Maxhari. Ky është premtimi dhënë (25/09/2020) është realizuar plotësisht, është ndërtuar pjesa e rrugës që kthen ka rruga “Pero Nakov” deri te kinemaja “Maxhari”, në gjatësi prej rreth 850 metra, që paraqet fazën e dytë të rindërtimit që zhvillohet në tre faza.

Qyteti i Shkupit informoi se vlera e kontratës për rindërtimin e kësaj pjese të rrugës “Blagoja Stefkovski” është rreth 13.4 milion denarë me TVSH të llogaritur, dhe e njëjta është përfunduar një muaj më herët, pra para afatit për ndërtim – 60 ditë. Sipas njoftimeve të autoriteteve të qytetit, në periudhën e ardhshme është planifikuar të rindërtohet rruga nga Kinema “Maxhari” deri te hekurudha Shkup – Beograd (faza e tretë).

Rindërtimi i seksionit të përmendur filloi muajin e kaluar (27.08.2020).

Vitin e kaluar, në fazën e parë, ne rindërtuam lëvizjen nga Trekëndëshi në kthesën drejt Rrugës Pero Nakov. Pas përfundimit të fazës së dytë, do të fillojmë me realizimin e fazës së tretë të rindërtimit të kësaj rruge, e cila është planifikuar të jetë përgjatë rrugës te kinemaja “Maxhari” deri te hekurudha Shkup – Beograd, me çka rruga kryesore që lidh lagjet Maxhari dhe Çento. do të rindërtohet plotësisht tha kryetari Petre Shilegov në fillim të punimeve të ndërtimit .

Informacioni dhe fotografitë në lidhje me rindërtimin e rrugës “Blagoja Stevkovski” janë botuar në faqen e internetit të Qytetit të Shkupit dhe në disa media.

BURIME:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

>Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë të politikanëve dhe partive politike përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy). .