BDI: Libra shkollorë falas dhe bursa për fëmijët e invalidëve të luftës dhe dëshmorëve

Kujdes të veçantë do t’u kushtojmë fëmijëve të dëshmorëve dhe invalidëve të luftës. Për ta do të krijohet një fond që do të sigurojë ndarjen e librave shkollorë falas si dhe bursa për shkollim të mesëm dhe universitar.

Arsyetim:

Fakti se akoma nuk është zgjidhur statusi i luftëtarëve të UÇK-së tregon se kujdesi për ta dhe për familjet e tyre është minimal ose nuk ekziston. Qeveria nuk siguroi asnjë fond special për fëmijët e luftëtarëve të UÇK-së, ndërsa ata, me gjasë, kanë marrë libra shkollorë sikurse edhe të gjithë të tjerët në vend, në kuadër të projektit qeveritar për libra shkollorë falas. Sipas zëdhënësit të USHT-së, dhjetëra studentë, marrin bursa që janë dedikuar për fëmijët e invalidëve të luftës nga ky universitet. Megjithatë, ky është një numër shumë i vogël. Ndërsa edhe vetë luftëtarët dhe familjet e tyre vazhdimisht ankohen për atë se janë të harruar nga qeveria dhe kushtet e këqija në të cilat jetojnë, e poashtu edhe se mbrojtësit maqedonas dhe fëmijët e tyre i kanë të gjitha të drejtat dhe privilegjet që u takojnë me ligj, ndërsa shqiptarët dhe fëmijët e tyre jo.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.