Janë asfaltuar pjesë të Bulevardit “Bllagoja Toska” në Tetovë

 

Projekt: Asfaltimi i rrugës te Kazerma e Tetovës (Pjesë të Bulevardit “Bllagoja Toska”)

Afati: 2017

Buxheti: NP “Rrugët e Maqedonisë” në bashkëpunim me Komunën e Tetovës 

ARSYETIM:

Në fushatën parazgjedhor të zgjedhjeve lokale të vitit të kaluar,kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, përmendi edhe asfaltimin e pjesëve të bulevardit të “Bllagoja Toska”, si pjesë e programit për përmirësimin e infrastrukturës rrugore për vitin 2017. Ky premtim i kryetarit të Komunës së Tetovës, është premtim i realizuar me vërejtje se asfaltimit i rrugës përfundoi në nëntor të vitit 2017.

Mediumet e 07.11.2017 njoftuan se është lëshuar në përdorim rruga e asfaltuar afër kazermës së Tetovës:

Sapo ka përfunduar asfaltimi rrugës së Kazermës në Tetovë. “Rrugët e Maqedonisë” në bashkëpunim me Komunën e Tetovës përfunduan edhe këtë rrugë e cila me vite ishte problem për tetovarët. Rikonstruktimi i kësaj rruge hapi një arterie të vogël në Tetovë, duke lehtësuar trafikun i cili me vite ka qenë një problem serioz për këtë qytet. 

Prej komunës atëherë deklaruan se ky projekt është pjesë e programit për 2017:

Kjo pjesë e bulevardit “Bllagoja Toska” ka qenë në program dhe kanë vijuar punimet në bazë të programit për vitin 2017. Është duke u vendosur asfalt dhe duke u punuar me intensitet të përshpejtuar. Një aks rrugor, i cili lidh shumicën e vendbanimeve të Komunës së Tearcës, Porojit, Xhepçishtit, por edhe rrugën rajonale të Jazhincës me Tetovën, tashmë është drejt përfundimit. Asfaltuam rrugën te kazerma e cila ishte në gjendje të dërmuar. Lehtësuam qarkullimin e makinave dhe banorëve të cilët jetojnë në këtë vendbanim

Asfaltimi i kësaj rruge ka filluar në gusht të të njëjtit vit, por vonoi për disa muaj, duke detyruar qytetarët të shfrytëzojnë rrugë alternative, si në lagjen “Cetinska” dhe rruga ka shkolla e muzikës, gjë që prej një muaji shkaktoi kaos të madh në komunikacionin e qytetit. Ndërsa gjatë fushatës parazgjedhor ky projekt u promovua si projekt që është në përfundim, përderisa rruga u bë funksionale pothuajse një muaj më pas. Një pjesë e mediumeve vlerësuan  se asfaltimi ishte pjesë e qëllimeve politike dhe u përshpejtua që ky projekt të promovohet përgjatë fushatës parazgjedhore,

Duke pasur parasysh të gjithë informacionet dhe kontrollin në vendngjarje, premtimi i kryetares së Komunës së Tetovës për përmirësimin e infrastrukturës rrugore në qytet, gjegjësisht asfaltimin e pjesëve të Bulevardit “Bllagoja Toska” e vlerësojmë si të realizuar. 

BURIME:

 

 


Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *