VMRO-DPMNE: Zgjerimi i bazës së të dhënave

Regjistri kreditor përveç të dhënave nga institucionet financiare, do të fillojë të shfrytëzojë të dhëna nga shoqatat për lizing. Me këtë, Banka Popullore do të keët në dispozicion një numër më të madh të të dhënave për ngarkesën kreditore të personave juridikë dhe fizikë. Afati: nëntor 2008.

Arsyetim:

Në Raportin e Bankës Popullore për vitin 2010, thuhet se baza e të dhënave nuk është zgjeruar, për shkak se nuk janë bërë ndryshime në Ligjin për Bankën Popullore:

„Me realizimin e këtij aktiviteti duheshte të zgjerohej baza e të dhënave të Regjistrit kreditor të Bankës Popullore për ekspozimin e shoqatave për lizing ndaj personave juridikë dhe fizikë në bazë të shërbimeve të caktuara për lizing. Realizimi i këtij aktiviteti në tërësi varej nga futja e dispozitave në Ligjin  e ri për Bankën Popullore të Republikës së Maqedonisë për përfshirje të shoqatave për lizing në Regjistrin kreditor. Ligji për Bankën popullore të Republikës së Maqedonisë është miraatuar në dhjetor të vitit 2010, mirëpo shoqatat për lizing nuk janë përfshirë si pjesëmarrës në Regjistrin kreditor.
Statusi: Anuluar.“

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.