VMRO-DPMNE: Të drejta më të mëdha për aksionarët e vegjël

Do të mundësojmë që aksionarët, të cilët individualisht ose së bashku përbëjnë së pëaku 10% të numrit të përgjithshëm të aksioneve të shoqatës dhe kanë dëshmi (fakte) të caktuara se menaxhmenti i kompanisë ka nënshkruar marrëveshje me ndonjë palë të interesuar, e kjo nuk është miratuar në përputhje me ligjin ose është nëshkruar marrëveshje e cila është në dëm të aksionarëve të vegjël, të kenë të drejtë të kërkojnë nga gjyqi, në një procedurë për sigurim të dëshmive, t’i sugurojë dëshmitë dhge faktet që kanë të bëjnë me transkasionin. Afati: janar 2009.

Arsyetim:

Në tre ndryshimet e Ligjit për shoqata tregtare prej vitit 2008 deri në vitin 2011 nuk ka dispozitë të këtillë.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.