VMRO-DPMNE: Rregullativë ligjore për punëtorët sezonalë në bujqësi

Do ta thjeshtojmë rregullativën ligjore për shfrytëzimin e punëtorëve sezonalë në bujqësi dhe në industrinë ushqimore. Do ta thjeshtojmë procedurën për angazhimin dhe evidentimin e punëtorëve sezonalë nëpërmjet agjencive për punësime të përkohshme. [Afati: mars 2012]

Arsyetim:

Deri me datën 31 mars 2012, nuk ka informata se është bërë ndonjë ndryshim në Ligjin për marrëdhëniet e punës, me të cilin do të përfshiheshin punëtorët sezonalë, ose se është miratuar ndonjë ligj i ri, me të cilin do të rregullohej shfrytëzimi i punëtorëve sezonalë në bujqësi dhe në industrinë ushqimore. [Аzhurnuar më: 09.04.2012]

Linke:

Televizioni Sitel (27.03.2012): Rroga të vogla dhe punësime në të zezë. [Qasur më: 09.04.2012]

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.