Samka Ibraimovska

 

 

Me 31.05.2017 Samka Ibraimovska është zgjedhur ministër pa resor në qeverinë e Republikës së Maqedonisë. 

 

JETA PRIVATE 

Samka Ibraimovska është lindur me 27.09.1954 në Tetovë.

Gjuha amtare: rome, maqedonase, flet edhe turqishten, gjuhën serbe, dhe pjesërisht gjuhën greke, bullgare dhe gjuhën angleze.

 

ARSIMIMI

Fakulteti për menaxhment – Universiteti “Akademia biznesore” Novi Sad

 

KARRIERA 

2011 – 2015 – deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë

 Aktivitete:

  • Komisioni për Vetëqeverisje Lokale, anëtar
  • Komisioni për Punë dhe Politik Sociale, anëtar
  • Komisioni për Çështje Kushtetuese, zëvendës-anëtar
  •  Komisioni për Financim dhe Buxhet, zëvendës-anëtar
  • Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në këshillin parlamentar për stabilizim dhe asocim (Këshilli i përbashkët Parlamentar BE – Republika e Maqedonisë), zëvendës-anëtar
  • Grupi i deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me parlamentet e vendeve nga Amerika Latine dhe nga Karaibet, anëtar
  • Grupi i deputetëve në Kuvend i Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Mongolisë, anëtar
  • Grupi i deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Parlamentin e Rumanisë, anëtar
  • Grupi i deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Ukrainës, anëtar
  • Grupi i deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Mbretërisë së Spanjës, anëtar

2013 – sekretar i përgjithshëm i grupit Interparlamentar të deputetëve romë nga Evropa

2008 – 2011 drejtor në Qendrën Private për Azilkërkuesit – Shkup

2006 – 2008  –  drejtor i “Unius Primket” – Tetovë, ndërmarrje private për punësim të personave invalid dhe prodhimin e kartonit dhe mobilieve për zyra

2004 – 2006  – zëvendës – ministër për Punë dhe Politikë Sociale, qeveria e Republikës së Maqedonisë – Ministria për Pune dhe Politikë Sociale

1998 – 2010 – kryetar i Bashkësisë për Shoqëri të Mbrojtura në Republikën e Maqedonisë

1990 – 2004 –   drejtor i “Unius Promet” – Tetovë, ndërmarrje private për punësim të personave me invaliditet dhe prodhimin e kartonit dhe mobilieve për zyra

 

KARRIERA POLITIKE 

Samka Ibraimovska është kryetar i Partisë për Emancipim të Romëve.

BURIME

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.